Mindful Wandelen

 

Heb je ook wel eens moeite om je te ontspannen als je erg aan rust toe bent?

Met een hoofd vol gedachten of een overvolle agenda, kom je niet zó makkelijk tot rust. We doen er eerder nog een schepje bovenop om alle doelen te halen die we onszelf gesteld hebben. Daardoor neemt spanning en stress eerder toe dan af.

Mindful Wandelen kan je helpen om die modus van doen en maar doorgaan te doorbreken en weer meer bij jezelf te zijn. Mindful Wandelen is een combinatie van wandelen, in de natuur zijn en mindfulness. Dat zijn nu precies de drie dingen die stress kunnen verminderen. Het effect is zelfs wetenschappelijk bewezen. Mindful Wandelen werkt ontspannend op het moment zelf, maar ook als je weer thuis of aan het werk bent.

Mindful Wandelen wordt in series van 5 wekelijkse lessen aangeboden. Je leert verschillende mindful wandeltechnieken, eenvoudige yoga en ademhalingstechnieken. Elke les wordt afgesloten met een korte meditatie.

Met een kleine groep wandelen we ongeveer 5 kwartier in de natuur, over een traject van 3 tot 5 kilometer. De lessen zijn opgebouwd rondom thema’s zoals: een frisse blik, geduld of vertrouwen. Na de les kun je een kopje thee mee drinken en nog even napraten.

 Cursisten ervaren de positieve effecten van Mindful Wandelen:
  • meer rust en ontspanning
  • beter slapen
  • tijd voor zichzelf in goed gezelschap
  • nieuwe inzichten
  • bezinning
  • rustmoment in de week
  • lekker wandelen met mooie lerende momenten
  • regelmaat
  • gezelligheid
  • kalmte door het toepassen van de mindful technieken
 
Op woensdag 14 april 2021 start de voorjaarsserie Mindful Wandelen met de zintuigen.

Deze serie bestaat uit vijf wandelingen. Elke les is de focus gericht op één van de zintuigen: horen, zien, voelen, proeven en ruiken. Door met al je aandacht het hier-en-nu te ervaren geef je je piekergedachten geen kans. Je ervaart meer rust en ruimte.

Vanwege Corona wandelen we met een kleine groep en houden we de anderhalve meter regel aan.

 

 

Wat cursisten er van vinden

‘Deze training kan ik iedereen aanraden! Het heeft me precies datgene gebracht wat er op de website beschreven staat (rust in je hoofd, ontspanning, buiten energie opdoen). Daarnaast ook ‘trucjes’ geleerd; hoe je in de hectiek van alledag en in stressvolle situaties overeind blijft. Het werkt echt, heb ik gemerkt. Els Aardewijn begeleidt het op een prettige ‘down-to-earth’ manier en had iedere keer weer een andere mooie route en nieuwe oefeningen voor ons in petto.’
Linda.
‘Ik heb de Mindful Wandel cursus als heel prettig ervaren. Het was ontspannend om buiten te zijn en de oefeningen waren concreet en praktisch waardoor ze goed te onthouden en in allerlei situaties toepasbaar zijn. Ik heb Els ervaren als een fijn, rustig, betrokken, vriendelijk en geïnteresseerd mens, een heel natuurlijke leider. De instructies waren helder en er was aandacht voor zowel de groep als het individu.’
Sophia.
‘Mindful Wandelen met Els Aardewijn is een belevenis. De natuur, de rust en de oefeningen maken er een ontspannen geheel van. Els begeleidt de wandeling op kalme wijze. Ze heeft iedere week weer een ander thema, nieuwe yoga en/of tai chi oefeningen en een begeleide meditatie. Zelfs het lopen is iedere keer anders. Op deze manier krijgt wandelen een nieuwe betekenis. Als afsluiting een kop thee en een heerlijke koek maakt het iedere keer tot een klein feestje.’
Inez