Mindful Wandelen

Heb je ook weleens moeite om je te ontspannen als je er wel echt aan toe bent?
Met een hoofd vol gedachten of een overvolle agenda kom je niet zó makkelijk tot rust. We doen er eerder nog een schepje bovenop om alle doelen te halen die we onszelf gesteld hebben, waardoor spanning en stress eerder toe- dan afnemen.
Mindful Wandelen kan je helpen die modus van doen en maar doorgaan te doorbreken en weer meer bij jezelf te zijn. Mindful Wandelen is een combinatie van wandelen, in de natuur zijn en mindfulness. Dat werkt ontspannend en is bovendien bewezen effectief tegen stress.
Mindful Wandelen wordt in series van 5 wekelijkse lessen aangeboden. Je leert verschillende mindful wandeltechnieken en aandachtsoefeningen zoals lichte yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie.
Met een vaste groep van 4 tot max. 8 personen wandelen we in de natuur. Elke wandeling duurt ongeveer 5 kwartier en gaat over een traject van 3 tot 5 kilometer. De wandelingen zijn opgebouwd rond mindfulness thema’s zoals: een frisse blik, vertrouwen en geduld. Ontspanning en verdieping gaan daardoor hand in hand.
Elke les wordt afgesloten met een korte meditatie. Daarna ben je welkom voor een kop thee met iets lekkers.

 

MINDFUL WANDELEN OP DE HEI

Cursisten ervaren de positieve effecten van Mindful Wandelen: 
meer rust en ontspanning
 beter slapen
tijd voor zichzelf in goed gezelschap
nieuwe inzichten
bezinning
rustmoment in de week
lekker wandelen met mooie lerende momenten
regelmaat
gezelligheid
het toepassen van de mindful technieken geeft kalmte

 

   GEEF JEZELF OOK EENS ZO’N CADEAU EN WANDEL MEE!
Mindful Wandelen tijdens Corona
Vanwege Corona kunnen we nu niet met een groep op pad. Daarom is er de mogelijkheid om  individueel of met z’n tweeën te wandelen. Dat zijn  wandelingen van een uur, speciaal voor jou/jullie samengesteld met mindful wandeltechnieken, lichte yoga en een meditatie als afsluiting.
Misschien ken je mensen in je omgeving, familie of vrienden, die daar ook voor voelen. Bel 06-15138686 of mail me gerust voor meer informatie.
 

 

Wat cursisten er van vinden
‘Deze training kan ik iedereen aanraden! Het heeft me precies datgene gebracht wat er op de website beschreven staat (rust in je hoofd, ontspanning, buiten energie opdoen). Daarnaast ook ‘trucjes’ geleerd; hoe je in de hectiek van alledag en in stressvolle situaties overeind blijft. Het werkt echt, heb ik gemerkt. Els Aardewijn begeleidt het op een prettige ‘down-to-earth’ manier en had iedere keer weer een andere mooie route en nieuwe oefeningen voor ons in petto.’
Linda.

 

‘Ik heb de Mindful Wandel cursus als heel prettig ervaren. Het was ontspannend om buiten te zijn en de oefeningen waren concreet en praktisch waardoor ze goed te onthouden en in allerlei situaties toepasbaar zijn. Ik heb Els ervaren als een fijn, rustig, betrokken, vriendelijk en geïnteresseerd mens, een heel natuurlijke leider. De instructies waren helder en er was aandacht voor zowel de groep als het individu.’
Sophia.

 

‘Mindful Wandelen met Els Aardewijn is een belevenis. De natuur, de rust en de oefeningen maken er een ontspannen geheel van. Els begeleidt de wandeling op kalme wijze. Ze heeft iedere week weer een ander thema, nieuwe yoga en/of tai chi oefeningen en een begeleide meditatie. Zelfs het lopen is iedere keer anders. Op deze manier krijgt wandelen een nieuwe betekenis. Als afsluiting een kop thee en een heerlijke koek maakt het iedere keer tot een klein feestje.’
Inez