Hand- en Voetmassage

Handenvoetmassage_schoonmoederVoor mensen die liever niet op de massagetafel liggen of dat niet makkelijk kunnen, kan er ook zittend en met de kleding aan gemasseerd worden. Naar wens worden handen of voeten gemasseerd. Het effect is er niet minder om.

Hand- en Voetmassage is een heerlijke rustgevende massage van één of beide handen of voeten. De techniek is gebaseerd op de eeuwenoude kennis van drukpuntmassage, waardoor blokkades kunnen worden opgeheven.

Hand- en Voetmassage werkt ontspannend. Het kan zorgen voor een gezonde slaap. Het verbetert de werking van de organen, waardoor de ontvanger zich prettiger en fitter gaat voelen.

Deze massage is bijzonder geschikt voor (demente) ouderen en mensen die ernstig ziek of minder mobiel zijn. Ook mensen handendie in bed moeten blijven of aan een rolstoel gebonden zijn, kunnen deze massage ontvangen. Er is geen contra-indicatie.

Door de extra aandacht die gegeven wordt, kan ook de mantelzorger zich  gesteund voelen.

Voor het geven van een hand- of voetmassage kom ik graag op locatie.

Voetmassage

Een meneer met beginnende dementie heeft pas zijn vrouw verloren. Elke week ontvangt hij een voetmassage. We praten dan vaak over zijn verlies, zijn jeugd in Indonesië en allerlei andere dingen die hij heeft meegemaakt. Zijn dochter schreef het volgende:

‘Ik was vanmiddag bij mijn vader. Hij zat er zo relaxed en ontspannen bij. Hij zei dat hij de massage heerlijk vond en dat hij er van op knapt. Hij wil graag dat je blijft komen!’
Elsbeth