Els Aardewijn

Ik ben in 1958 geboren en opgegroeid in een middenstandsgezin op Walcheren, een plek dicht bij het strand en de zee. Mens en natuur hebben me altijd aangetrokken.

Als kind ging ik graag met mijn vader mee om producten te bezorgen. Dat betekende voor mij lekker buiten zijn en mensen ontmoeten. Ik hou nog steeds van buiten zijn, het liefst ben ik in de natuur. Ik hou van het contact met mensen en ik hou er van om aandacht te geven aan de dingen die ik doe. Dat komt voor mij nu allemaal samen in het werken met mindfulness.

Ik ben begonnen als wijkverpleegkundige. Op de fiets van de éne patiënt naar de andere om zorg en aandacht te geven. Dat was prachtig werk, maar ik kwam mezelf ook tegen. Ik voelde me soms tekort schieten, niet goed genoeg. Dat gaf stress, ik kwam thuis te zitten. De bedrijfsarts raadde me aan om een mindfulnesstraining te volgen ‘want’ zei ze, ‘daar heb je je hele leven wat aan’. En dat klopt!

Door de mindfulness training heb ik mezelf beter leren kennen en ontdekt dat mijn kritische gedachtepatronen de oorzaak waren van mijn ongelukkigheid. En daar valt wat aan te doen! Ik heb geleerd om met aandacht en mildheid te kijken naar situaties, gedachten en gevoelens. Door me bewust te zijn van wat er speelt kan ik er ook bewust op reageren. Niet meer op de automatische piloot, maar op een manier die beter voor me is, die me in mijn waarde laat. Dat heeft mij en mijn leven veranderd. Niet dat ik geen stress meer ervaar, dat hoort nou eenmaal bij het leven, maar door eerlijk en open te kijken, erken ik wat er is en ervaar ik meer vrijheid om te zijn wie ik ben. Elke keer weer opnieuw.

Mindfulness heeft me ook een frisse blik op dingen gegeven. Door bewust mijn zintuigen te gebruiken wordt een ervaring rijker, niet lopen denken of piekeren, maar één zijn met de ervaring van dat moment. Dat geeft me een gevoel van geluk.

Omdat mindfulness voor mij zo goed werkt, wil ik het ook graag met je delen. Daarom heb ik de opleiding voor mindfulness trainer gevolgd bij SeeTrue en aangevuld met mindful wandelen en mindful massage.

Het ‘product’ wat ik nu bij de mensen breng is mindfulness. Dat is waardevol want …. je hebt er altijd wat aan.

Ik wens jou ook zo’n rijke ervaring!

Els